Dagens gang i børnehaven

Institutionen åbner kl. 7.00

Børnene modtages på Gul stue, og der er morgenmad indtil kl. 8.00

Omkring kl. 8.00 går børnene ud på stuerne.

Kl. 9.30 er der samling, hvor vi bl.a. kan tale om hvem der er her, hvilken dag det er, dagens vejr osv. Til samling kan vi også synge sange, lege forskellige lege eller danse.

Formålet med samling er at give barnet en fællesskabsfølelse, og lære at man er en vigtig del af en gruppe.

Derefter går dagens aktiviteter i gang.

Kl. 11.00 – 12.00 spiser vi frokost.

Børnene vasker hænder og henter selv deres madpakker og drikkedunke.

Alle ugens dage har børnene madpakker og egen drikkedunk med. Vi sidder i små grupper med fast voksen for at skabe en stemning af nærvær og fordybelse.

Efter maden sover de børn, der har behov for det.

Mens dem, der skal sove gør sig klar, bliver der lagt madrasser og tæpper ud. Her har de resterende børn afslapning, hvor der er mulighed for at puste ud og komme ned i gear, mens der høres historie eller spilles afslappende musik.

Efter afslapning tager vi overtøj på og går på legepladsen.

Mellem kl. 14.00 og 15.00 spiser vi frugt. Her har børnene selv frugtposer med.

Kl. 15.00 – 16.00: Leg og beskæftigelse inde eller ude.

Kl. 16.00 samles alle børn og voksne på en stue.

Kl. 17.00 lukker Frederiks – farvel og tak for en dejlig dag !

Engang imellem er der “store løbedag” for hele børnehaven, vi tager til H.C. Ørstedsparken i samlet flok og får os en frisk løbetur rundt om søen, inden vi når H.C Ørsteds legeplads, hvor der er tid til leg og afslapning. Der er god stemning og højt humør på løbedagen, og de voksne kommer på hård prøve, når de skal løbe med de hurtige børn.

Om onsdagen mødes de største børn mødes i patruljen hvor de kommer på div. ture, løser opgaver osv. Resten af børnehaven opdeles på tværs i to små grupper, hvor vi har rytmik, men sang, dans, forhindringsbaner og leg.

De resterende dage står den på hygge på stuen, leg på legepladsen, ture eller kreativitet på stuen. Vi har med vilje ikke så mange fastlagte aktiviteter, da vi er optagede af at følge børnenes spor og være med til at understøtte det, der optager dem i øjeblikket. Det kræver vores nærvær som voksne, og bl.a. derfor prioriterer vi at dele børnene i mindre grupper, så der er mere ro og plads til fordybelse både for børn og voksne.

Børnene snakker og griner, bygger huler, laver modelervoks, perleplader, bygger med lego, leger forskellige rollelege og meget andet. Vi maler selvportrætter, halskæder eller hvad der interesserer børnene på dagen.
Vi tager på ture i byens rum, eller længere ud af byen til eksempelvis skoven, hvor vi samler insekter eller andet sjovt ind, som vi tager med hjem på stuen. Vi tegner dyrene og deres oplevelser fra turen.
Vi nyder vores omgivelser og tager til de forskellige parker og legepladser som byen byder på, eller går en tur til Christiansborg for at kigge på heste. Vi tager på biblioteket, til børnefilm, børne jazz og meget andet. Vi tager til Amager strand og sopper i vandet eller til Bonderen på Amager. Byen er fuld af muligheder.

Børnehaven på tur til fælledparken
Børnehaven på tur til fælledparken