Hvorfor har vi madpakker med i Frederiks?

I Frederiks har alle børn og voksne madpakker og drikkedunk med. Det er noget, vi er meget glade for, og vi synes, der er mange gode argumenter for at gøre det på denne måde.

I Frederiks er vi optagede af børnenes liv. Vi vil gerne følge deres spor, og vi kan lide at tilrettelægge dagen, så det giver mest mulig mening for børnene dér, hvor de er netop den dag. Det betyder ofte, at vi ikke ved præcis, hvad dagen i morgen byder på, og det er en dejlig mulighed sammen med børnene at kunne smide madpakken i rygsækken og så tage afsted ud i byen, skoven eller over til parken. Madpakkerne passer til en fleksibel hverdag, som vi holder af.

Vi oplever, at børnene er stolte over deres madpakker, det er deres egen, de har selv hentet den og stiller den selv på plads, og måske er der endda et flot motiv på. Vi oplever også, at børnene har alt muligt spændende mad med – og måske man kunne være så heldig, at man kunne få en smagsprøve fra sin sidekammerat..? Det er også dejligt at få lov at dele noget af sin lækre mad, eller blot få en god snak om, hvad det mon er for noget lækkert.

Madpakkerne hjælper desuden os voksne til at forblive nærværende uden at skulle i køkkenet og hente mad, service, osv.

Vi synes generelt, at madpakkerne er med til at gøre måltidet i Frederiks til en hyggelig, nærværende stund, der passer ind i en fleksibel hverdag.

4 vuggestuebørn sover til middag efter at have leget og spist madpakker i Fælledparken.